recept

hej :)
skulle bloggat igår men d va något fel på blogg.se :/
så ni får fler inlägg idag istället:)
nu dag 16 på listan :)
RECEPT :)
Ni kan få 3 recept :)
först ett rockyroad recept :)

Ingredienser

12 kakor
 600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
 2 påsar dumlekola
 2 nävar mini marshmallows
 3 dl salta jordnötter
 1 dl skalade pistagenötter

Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.
om ni e allergiska mot jordnötter kan ni ta cashewnötter :)
 taqr cirka 40 minuter nu nästa recept.
KORINTKAKOR
det är mina ABSOLUTA favoriter :3
Detta behövs till ca 60 st:
200 g smör eller margarin
1 dl lättströ
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1/2 tsk bakpulver

Smaksättning:
1 dl korinter

Ugn:
175 grader

Gör så här:
Blanda samman de torra ingredienserna.Finfördela fettet i detta.Arbeta samman degen.
Arbeta in korinterna i degen.Forma till små kulor,som läggs på bakpappersklädd plåt.Tryck ett kors med en gaffel.
Grädda kakorna ca 20 minuter mitt i ugnen.Låt dem kallna på plåten.
De går bra att frysa.

Tips!
Den sockerersättning du väljer måste tåla upphettning.Läs noga på förpackningen.

nu min favoritefterrätt :)
VANILJPANACOTTA ! :D

Ingredienser:

Garnering:

  • säsongens bär eller frukt

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i blöt.

Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.

Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.

Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.

Sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.

Strö över (tinade) bär eller frukt. Servera.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0