GLASSRECEPT

Tjoo alla gummibjörnar :)
Har gått t hammarbybacken idah å chillat där  :)
måste packa handbagage t på lördag :P
men vafan ska man ha med sej ?! :$
Kan skriva dagens outfit men har ingen bild :(
srry <3
Tröja Newyorker :)
Byxor Intersport
Kofta Gina :)
kanske taggar t nypan å tar kvällsdopp sen :)
men vne :P
har gjort egna "isglassar" i frysen :)
här kommer recept :)
på några av dom

Sommarglass
du behöver
*Glassformer eller nåt du vill göra glassen i :)
*Saft Jordgubb|lime|fläder eller |svartvinbär :)
vatten :)
Ta formen häll i saften först sen vatten
ställ in i frysen 
vänta c 3-4 timmar sen är det bara at äta ;) :D

Yougurtglass/glassfrukost
Vaniljyougurt :)
Nötter/bär/honung/frukt/kanel osv
vad du tycker e gott i yougurt :)
lägg in i frysen 
i några timmar sen klart :) 


Körsbärsglass med choklad å nötter :)

Ingredienser

1,5 dl urkärnade körsbär i bitar
3,5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 st äggula
1 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 dl hackade mandlar
0,5 dl grovt riven mörk choklad

Gör så här

  • Vispa ihop grädde, mjölk, socker, vaniljsocker och äggula tills sockret löst sig.
  • Lägg i körsbären och ställ smeten i frysen 30 minuter.
  • Kör sedan i glassmaskinen tills konsistensen är som milkshake.
  • Ha i hackade mandlar och riven choklad och fortsätt köra tills glassen har önskad konsistens.

    :)

    kokosglass :)

Ingredienser

400 g osötad kondenserad mjölk
400 g sötad kondenserad mjölk
400 g kokosmjölk
½ dl brun farin
1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
1 krm riven muskotnöt
  kokosflingor
  limeskivor
  citronmeliss

Gör så här

  • Blanda samman de olika mjölksorterna i en skål.
  • Rör i farinsocker, vaniljsocker och muskot.
  • Ställ in skålen i frysen i 1-2 timmar.
  • Tag ut skålen med den halvfrusna massan och vispa kraftigt med elvisp till nästan dubbel volym.
  • Sätt in glassmassan i frysen igen och låt stå i minst 5 timmar.

Vid serveringen läggs glassen upp i kulor som strös med kokosflingor. Garnera med limeskivor och citronmeliss.

NONSTOPGLASS

Ingredienser

 

2 dl  mjölk 
1 st  vaniljstång 
200 g  nonstop 
2 dl  grädde 
2 st  äggulor 

 

Så här gör du
  • Skär upp vaniljstången på längden och lägg den i 1 dl mjölk i en kastrull
  • Värm mjölken under ständig omrörning i 10 minuter, tillsätt resten av mjölken
  • Vispa äggulorna hårt med lite socker och vispa sedan ner den varma vaniljmjölken väl
  • Häll tillbaka i kastrullen och värm till 82-85 grader under ständig omrörning. Kollas med termometer eller med hjälp av ros- eller slevprovet
  • Låt smeten svalna (gärna i kylskåpet över natten, täck då med plast)
  • Hacka nonstopen med stavmixer eller i en matberedare till lagom storlek (inte för smått)
  • Vispa grädden hårt och vänd sedan ner den krossade chokladen
  • Rör ner den kalla vaniljblandningen
  • Kör den i din glassmaskin eller frys smeten som den är. Rör då i den minst var 30 minut.

    chokladglass med marshmallows

Ingredienser

1½ dl vatten
1½ dl strösocker
1½ dl kakaopulver
3 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
140 g minimarshmallows (½ påse)

Gör så här

  • Vispa samman vatten, strösocker och kakao i en kastrull. Sjud under omrörning några minuter på svag värme. Kyl i vattenbad.
  • Vispa grädden. Hacka chokladen. Blanda grädde, hackad choklad och kall chokladsås. Vänd ner marshmallowsbitarna.
  • Klä en skål som rymmer ca 1 liter med plastfolie. Häll smeten i formen. Täck med folie och ställ i frysen minst 4 timmar.
  • Ta upp glassbomben, ta bort plasten och pudra över kakao. Skär upp bitar med vass kniv och låt dem börja tina, det går ganska snabbt.

Pudra med lite kakaopulver
Servera med hallon och några marshmallows
.
Där e några recept :)
Det e inte mina recept ♥
sätt igång gör glass ! :D ♥


Kommentarer
Postat av: Sonja

Mums nu blev jag sugen på glass!!! mmm

2010-08-05 @ 17:34:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0