recept
hej :)
skulle bloggat igår men d va något fel på blogg.se :/
så ni får fler inlägg idag istället:)
nu dag 16 på listan :)
RECEPT :)
Ni kan få 3 recept :)
först ett rockyroad recept :)
Ingredienser
12 kakor
600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter
Gör så här
1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).
2. Blanda samtliga ingredienser.
3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.
4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.
om ni e allergiska mot jordnötter kan ni ta cashewnötter :)
taqr cirka 40 minuter nu nästa recept.
KORINTKAKOR
det är mina ABSOLUTA favoriter :3
Detta behövs till ca 60 st:
200 g smör eller margarin
1 dl lättströ
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1/2 tsk bakpulver
Smaksättning:
1 dl korinter
Ugn:
175 grader
Gör så här:
Blanda samman de torra ingredienserna.Finfördela fettet i detta.Arbeta samman degen.
Arbeta in korinterna i degen.Forma till små kulor,som läggs på bakpappersklädd plåt.Tryck ett kors med en gaffel.
Grädda kakorna ca 20 minuter mitt i ugnen.Låt dem kallna på plåten.
De går bra att frysa.
Tips!
Den sockerersättning du väljer måste tåla upphettning.Läs noga på förpackningen.
nu min favoritefterrätt :)
VANILJPANACOTTA ! :D
Ingredienser:
-
5 dl vispgrädde
-
1 st vaniljstång
-
eller 1 tsk vaniljsocker
-
-
0,5 dl strösocker
-
3 st gelatinblad
Garnering:
-
säsongens bär eller frukt
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
Sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
Strö över (tinade) bär eller frukt. Servera.